

Når et familiemedlem går bort, er det helt naturligt at gå ind i en sørgeperiode. Sørgeperioden kan være lang eller kort, alt efter den relation, vi har haft med den afdøde. Er det en fjern slægtning eller et nært familiemedlem?
Når vi oplever et dødsfald helt tæt på, gør det utrolig ondt. I den situation kan det tage lang tid at komme ud på den anden side af sorgen og begynde at se lyset igen. Oplevelsen af tab kan være lammende, hvis der fx er tale om en forælder, ægtefælle eller et barn.
Når man er midt i sorgen over et dødsfald, kan man som regel ikke overskue ret meget andet. I den situation kan det være rigtig rart at få hjælp til alt det praktiske og juridiske omkring dødsfaldet. Det er nemlig ikke så lidt, man skal have styr på.
Heldigvis er der hjælp at hente. Du kan med fordel kontakte en advokat ved dødsfald, så du er sikker på, at komme omkring alt det praktiske og juridiske på den bedste måde. Advokaten hjælper med at holde styr på rækkefølgen og detaljerne, så du får taget gode beslutninger og får det hele gjort rigtigt.
Tjekliste ved dødsfald
For at få overblik over, hvilken juridisk proces du står overfor, når du mister et familiemedlem, har advokaten lavet en tjekliste til dig.
- Kontakt en bedemand. Nærmere detaljer omkring dødsfald og begravelse skal fastlægges sammen med eventuelle arvinger.
- Kontakt en præst. Hvis du ønsker en præst til begravelsen, skal I aftale nærmere omkring hvornår det skal foregå, hvilke salmer der skal synges, hvad præsten skal komme ind på i mindetalen osv.
- Få styr på afdødes bankkonti. Når dødsfaldet er meldt til folkeregisteret, lukkes den afdødes bankkonti. Du skal derfor sørge for, at din egen løn, pension eller andet ikke ender på en spærret konto.
- Pas på afdødes værdier. Det er den pårørendes ansvar at opbevare den afdødes værdier på betryggende vis.
- Møde med skifteretten. Her tages beslutning om boets videre behandling.
Gratis møde med dødsboadvokat
Vi mennesker reagerer vidt forskelligt på sorg.
Nogle oplever, at de ikke kan være i sorgen hele tiden. De har brug for at lægge de tunge følelser ned i en skuffe og gøre noget andet. Grine sammen med nogen eller fokusere på praktiske ting. Det er deres måde at bearbejde sorgen på. Lidt ad gangen.
For andre svømmer dagene sammen i en pærevælling af følelser, som bare skal have plads, når de opstår. Hvilket er stort set hele tiden.
Uanset hvordan du oplever sorgen over et dødsfald, så kan det være rigtig rart at få hjælp til praktiske og juridiske spørgsmål, så du er sikker på, at få det gjort på den bedste måde. Advokathuset Bredgade tilbyder en gratis rådgivning i forbindelse med dødsfald.