Hvad skal I have til aftensmad?

Et sundt og varieret måltid er vigtigt at samles om. Hvis du trænger til at blive inspireret til madplanen, når I sammen skal hygge om madlavningen, eller du gerne vil servere noget for din familie, så kan du her få et par gode tips til, hvordan du finder frem til inspiration til jeres aftensmad.

Vær sammen om madplanen

Det kan være rigtig hyggeligt at sidde sammen med familien og udveksle idéer til, hvad menuen skal stå på i løbet af ugen. Er det dig, der ofte står for familiens aftensmad, kan du få nogle inputs ved at spørge din bedre halvdel eller børn.

Opskrifter fra bøger eller online

Har du en af de klassiske, inspirerende madlavningsbøger stående i dit køkken? Så kan du her gå på jagt efter nye retter, som familien kan smage på. Der findes et stort udvalg af forskellige bøger, som også retter sig mod forskellige behov og køkkener. Det være sig fx indiske retter, til børnefamilien, juleretter osv.

Også online kan du gå på opdagelse i et hav af forskellige smagsoplevelser. Her kan du hurtigt og let lade blikket glide ned over mulighederne, som passer til dig og din families ønsker.

På nettet kan du også læse om fifs til madlavningen, idéer til køkkenredskaber, forskellige kosttilskud osv. Kosttilskud fx gurkemeje bør altid være et supplement til en varieret kost. Læs mere om gurkemeje kosttilskud her.

Inspiration fra sociale medier

Blogs med how-to opskrifter og appetitvækkende billeder, som får mundene til at løbe i vand, kan være et godt sted at få sin inspiration. Her kan du også få bloggerens gode råd.

På sociale medier som Facebook er der flere grupper, du kan blive medlem af, som har gode og varierede måltider som hjertesag. På Pinterest kan du pinne de forskellige forslag til inspirerende opslagstavler. Også Instagram byder på opskrifter og lokkende billeder.