Vælg den bedste lønsikring ved sygdom

loensikring-koebstaedernes-mor

Kun nogle lønsikringer dækker, hvis du bliver fyret under sygdom, eller hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er arbejdsløs. Du kan godt få både sygedagpenge fra kommunen og udbetalinger fra din lønsikring. Du skal blot sørge for at vælge en lønsikring, som også dækker, hvis du bliver opsagt, mens du er syg.  

Hvis du tjener mindre end 21.000 kr. om måneden, kan det ikke betale sig med en lønsikring. Tjener du over 21.000 kr. om måneden skal du overveje, hvor stor del af den løn, du kan klare dig for i tilfælde af arbejdsløshed – størrelsen på udbetalingen af din lønsikring afhænger af indbetalingen, så jo mere du indbetaler, jo mere er du sikret for.

Når du skal vælge en lønsikring skal du tænke på 3 ting:

  1. Hvad er din månedlige løn før skat?
  2. Hvad er dine månedlige udgifter?
  3. Har du brug for A-kasse-rådgivning?

Beregn hvilken lønsikring der passer dig

Dine månedlige udgifter er relevante for dig at kende præcis, når du skal udregne dit behov i forbindelse med en sikring af din løn. Hvis du ikke bruger hele din løn på faste udgifter, kan du måske nøjes med en billigere lønsikring. I regnestykket skal du også huske, at udgiften til din lønsikring kan trækkes fra i skat på lige fod med dit kontingent til A-kassen.

To formål med A-kasser

De fleste A-kasser tjener to formål: At udbetale dagpenge og rådgive i forbindelse med jobsøgning. Hvis du har brug for rådgivning og evt. jobsøgningskurser, er det en god idé at kombinere din lønsikring med et medlemskab i en A-kasse. Har du udelukkende brug for udbetaling ved arbejdsløshed, kan du overveje en løsning uden A-kasse.

Lønsikring og sygdom

Når du er syg vil du kunne få sygedagpenge, men hvis du også vil sikre dig udbetalinger fra en lønsikring i sygdomstilfælde, så er det vigtigt at du undersøger vilkår og betingelser nøje.