Checkliste: Disse ting skal du have styr på inden familieferien

Hvis sommerferien står for døren, så har du sikkert gang i den helt lange huskeliste og store kugleramme for at få det hele til at gå op.

Du kan ikke få den komplette liste her, men vi har et par gode tips til dig. Hvis du husker disse ting, er du allerede godt på vejr til at få en fantastisk familieferie. Læs med her, og bliv inspireret.

Børnevenlig destination

Først og fremmest er det vigtigt, at I vælger en børnevenlig destination, så børnene føler sig underholdt og føler, at de får noget ud af ferien. Der er ikke noget, der kan ødelægge en ferie, som sure børn, der keder dig – derfor er det, noget af det første du skal have styr på.

Når der er tjek på aktiviteter for børnene, kan du gå videre til næste punkt.

Aktiviteter for hele familien

I kan med fordel kigge efter en form for familiedestination, hvor der er fokus på aktiviteter for både børn og voksne. Hele jeres ferie skal naturligvis ikke handle om, at børnene er underholdt – I skal også selv huske at nyde ferien og have det sjovt, mens I er afsted.

Pas til alle familiemedlemmer

Har alle i familien et pas? Og er du sikker på, hvornår de forskellige pas udløber? Det er en rigtig god ide at tjekke disse ting i god tid, da der kan være flere ugers ventetid op til sommeren, hvor alle skal have styr på passet.

Nyt legetøj til børnene

Skal I køre, sejle eller flyve langt for at nå frem til destinationen? Så kan du med fordel købe lidt nyt legetøj til børn, så de er underholdt på hele turen. Når du køber nyt legetøj til ferien, skal du sørge for, at det ikke fylder alt for meget – derfor er der ingen grund til at købe hverken hulahopring eller gokart.

Badetøj og -udstyr

Sidst men ikke mindst bør du tjekke skufferne og se, om alle har badetøj og -udstyr til ferien. Hvis I skal ned i syden i sommerferien, kan det også være en gode ide at investere i noget UV-tøj. Det er især relevant, hvis nogle af de mindre børn elsker at plaske rundt i poolen hele dagen. Det kræver en del solbeskyttelse, og du kan overveje at købe en UV-trøje eller i det mindste en UV-solhat, der også beskytter nakke og skuldre.