Gør-det-selv-gulvafslibning – 3 ting du ikke må glemme

gulvslibning

Står dine trægulve for skud, så de igen kan tage sig godt ud og gøre noget godt for dit hjem?

Har du besluttet dig for, at du selv vil forsøge dig med at slibe dine gulve ned, skal du sætte dig godt ind i sagerne, inden du går i gang. Glemmer du de vigtigste ting, kan du nemlig risikere at ødelægge dit trægulv eller det udstyr, som du skal ud at leje.

Her i artiklen får du vores bud på, hvad du absolut ikke må glemme, når du gør klar til en omgang gulvafslibning.

1. Vær grundig, når du gør dine gulve klar

Inden du går i gang med selve gulvafslibningen, gør du klogt i at sætte godt med tid af til at klargøre dine gulve. Det betaler sig i det lange løb, og dine forberedelser er med til at sikre, at du ender ud med et flot og gennemarbejdet resultat.

Start med at vaske dine gulve – og brug gerne godt med knofedt. Sidder der noget skidt tilbage, kan du prøve at skrabe det af. Des mere skidt, du kan få af, des bedre er det.

2. Hav øje på alle søm og skruer i gulvet

Inden du kører med en gulvmaskine på gulvet, er det vigtigt, at du får dykket alle søm og drejet alle skruer ned. Gå efter at få dem så langt ned, at der er 2-3 mm op til overfladen.

Kører du med gulvmaskinen hen over en skrue eller et søm, der ikke er dykket, kan du i værste fald ødelægge maskinen. Og så får du nok ikke hele dit depositum tilbage, når du leverer den lejede maskine tilbage til sin ejer!

3. Dæk af – undgå støv i hele huset

Det støver helt vildt, når du går i gang med at slibe dine gulve ned.

Vil du gerne undgå at få støv spredt rundt i hele dit hjem, skal du derfor gøre dig umage med at dække godt af. Hold døren lukket og anvend gerne våde lagner. De er gode til at suge støvet til sig og forhindre det i at slippe forbi.

Selve slibningen kan du læse en guide til her

God fornøjelse med din gulvafslibning!