Indret dit hjem med et legegulv

legegulv

Mange tror fejlagtigt at et legegulv til deres baby, er den sikre vej til dårlig smag i indretningen i hjemmet. Man kunne ikke tage mere fejl. Der findes et væld af muligheder, farver og former, som kan passe ind i ethvert hjem. Et legegulv har nemlig mange fortræffeligheder udover funktionen, det kan nemlig sætte prikken over i’et indretningen. Legegulvet giver frihed til baby til at bevæge sig og tumle i sikre omgivelser. Mor og far kan derfor slippe noget af nervøsiteten, når den mindste leger, mens barnet stadig er usikker med  sine bevægelser.

 

Indret stuen med et legegulv

Først og fremmest er indretningen i stuen vigtig, når man tænker på et legegulv. Det er hjemmets central, hvor man selv samt barnet oftest opholder sig, og det er derudover et sted hvor ens gæster typisk befinder sig. Derfor kan det æstetiske ved legegulvet have en stor betydning for hvilket man skulle ende med at vælge. Start med at se på farvevalget på legegulvet. Sarte farver samt pastel farver passer ind i de fleste hjem. Det er forholdsvist neutrale farver og tager ikke for meget opmærksomhed. Dette kan med stor fordel anvendes i stuen.

Udover farve og formvalget findes der selvfølgelig også nogle helt lavpraktiske begrundelser for hvorfor du skal indrette dit hjem med et legegulv. Hvis du har klinker og generelt hårde gulvtyper er det  den perfekte beskyttelse til den lille. Det giver både varme og agere som faldunderlag til de små, og dejligt behageligt for forældrene at sidde på. Hvis du for eksempel bor i et hus uden gulvvarme, er et legegulv en helt perfekt og billig løsning til at gøre hverdagen lidt mere lækker.

Se f.eks. lækre skumgulve fra Thats Mine her

 

Legegulv muligheder til legeværelset

Legeværelset er selvfølgelig også et oplagt sted at bruge et legegulv. Her kan du med fordel være mere modig i dit farvevalg for virkelig at skabe et legende miljø. Derudover kan man også se efter hvordan legegulvet inviterer til leg udover dens praktiske egenskaber.  Det kan være at skumgulvet har printet en kørebane eller mønstre derpå eller det kan også være at legegulvet  er i vilde farver med tilhørende tal man kan pille ud. Dog skal man altid huske at selvom det farverige måske ikke altid er det kønneste i verden, betyder funktionen og barnets leg med markant mere. Tænk over hvor stor glæde du kan have og skille og samle legegulvet bare fordi, det i sig selv, inviterer til at blive brugt.

 

Tag legegulvet med ud i det fri

Der findes mange muligheder for at indrette med et legegulv og du kan med fordel også anvende det udenfor. Forlæng sommeren og tag legegulvet med udenfor på græsset, fliserne eller terrassen. Husk selvfølgelig og placer det i skygge fra solen samt ly af vinden. Det er en hyggelig måde for  barnet kan komme ud og få nye spændende indtryk fra naturen omkring. Forestil dig en lun sommerdag på terrassen hvor du tumler rundt med din baby i skyggen, så bliver det vidst ikke meget hyggeligere end det.

Se de anbefalede legegulve samt skumgulve se hvad der passer ind i dit hjem her.