Rækkehus ved familieudvidelse: Skal man leje eller eje?

Har du besluttet, at du og din familie skal flytte ind i et rækkehus, skal du/I naturligvis overveje, om I vil bo til leje eller om I vil eje. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det handler om at finde ud af, hvad der giver mest mening for netop jer.

Når man skal finde ud af, om det giver bedst mening at bo til leje eller ej, er der en lang række ting, der skal tages op til overvejelse. Er du i tvivl om, hvad der er vigtigt at overveje, skal du blot læse med herunder.

Hvad er jeres tidshorisont?

Her er der to ting, der skal tages højde for. Først og fremmest er det vigtigt at tage højde for, om I skal flytte ind om en måned. Hvis I skal det, er det ikke sikkert, at det kan lade sig gøre at nå at købe et rækkehus.

Det er dog i lige så høj grad i forhold til, hvor længe I har planer om at bo i rækkehuset. Hvis jeres planer er at blive boende i kort tid, kan det nemlig sjældent betale sig at købe. I et sådant tilfælde vil det give bedre mening at bo til leje.

Hvordan ser jeres økonomi ud?

Jeres økonomi har naturligvis også noget at skulle have sagt i forhold til jeres muligheder. Det er nemlig slet ikke sikkert, at I faktisk vil have råd til at købe et rækkehus. F.eks. er der stor forskel på at købe og finde et rækkehus i Aalborg til leje.

Forskellen er, at det kræver en helt anden økonomi at købe et rækkehus i den nordjyske by, end at bo til leje. Blandt andet kræver det, at man har råd til at betale en udbetaling, der lyder på minimum 5% af boligens pris.

Hvad er jeres præferencer?

Det er også vigtigt at tage højde for, hvad jeres præferencer er. Når man bor til leje, er der nemlig en lang række bekymringer, man ikke skal tænke på. Vil I gerne slippe for disse, så I kan fokusere på familien, er det oplagt at finde en lejebolig.

Vil I derimod gerne sikre, at I får købt en bolig, så I kan begynde at optjene friværdi? I så fald vil det være mest rigtigt at købe et rækkehus. I sidste ende er det dog op til jer at finde ud af, hvad I mener, der er den rette beslutning for jer.