Hold hus og have pæn med algerens

De fleste af os har set en terasse, en facade eller et indgangsparti langsomt blive grønnere og grønnere, som tiden går, og algerne får lov at vokse. Alger er ikke skadelige for hverken hus eller have, men det er heller ikke kønt at se på – og de kan gøre området utrolig glat! Derfor er det en god idé at rense områder, hvor der er kommet alger, med algerens.

Hvornår skal du bruge algerens?

Det er helt op til dig selv, hvornår du bruger algerens. Det tjener primært en kosmetisk funktion, og gør områder ramt af alger meget pænere at se på. Det kan bruges stort set overalt, og på alle tider af året.

Alger trives bedst i vådt vejr og i fugtige omgivelser. Derfor ser vi dem ofte udendørs og steder, der rammes meget af vand. Det kan derfor også være en idé at vente med at bruge algerens til de vådeste årstider er forbi. Det er meget muligt, du vil opleve flere alger i løbet af vinteren og det tidlige forår, da det er vådere i Danmark.

Du kan derfor få meget ud af at rense med algerens i det sene forår og den tidlige sommer. Her er den meget fugtige periode af året ovre, og vi går samtidigt en tid i møde, hvor vi bruger udendørs arealer meget mere. Der bliver lysere, varmere og mere behageligt udenfor. Derfor er det også automatisk mere relevant at have en flot terrasse, facade eller tag, så hele familien kan nyde at være udenfor.

Du sparer også både tid, energi og penge ved at rense for alger i perioder, hvor de ikke med det samme kommer igen.

Brug algerens, der beskytter naturen

Alger er ikke skadelige og spiller faktisk en vigtig rolle og er med til at opretholde balance i naturen. Det er blandt også derfor, det er vigtigt, du bruger algerens, der beskytter miljøet.

Dermed sikrer du at du ikke gør permanent skade på hverken planter, blomster, dyreliv eller grundvand. Du kan nemlig sagtens blive fri for alger, uden at det kræver kemi. Husk derfor at spørge ind til og researche, hvilken algerens der bruges eller som du køber med hjem, så du får et miljøvenligt produkt.

Hvordan bruger jeg algerens?

Hvis der er tale om større områder, så er det fornuftigt at få professionelle til at hjælpe. De sørger både for at medbringe de korrekte produkter til algefjernelse, og de ved præcis, hvad de skal gøre. Har du derfor et tag, en terrasse eller en hel facade på huset, der skal renses, så kan professionel hjælp være at foretrækker.

Er der tale om et mindre område, så kan du gøre det selv. Nogle gange kan algerne simpelthen skrubbes væk med kost og sand eller med en højtryksrenser. Bruger du algerens, så skal det påføres det rette område, der skal være tørt, og så lader du det virke. Til sidst skyller du det væk. Du kan finde instruktioner på den algerens, du har anskaffet dig.