5 tips til en god livsstil

Der er forskellige ingredienser i en god livsstil. Det handler om, at du skal passe på dig selv, du skal tænke over, hvad du indtager, og hvordan du behandler din krop. Kroppen skal holdes i gang men også have hvile.

Første tip handler om at drikke godt med vand i løbet af dagen. Det holder væskebalancen i orden og hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Flere anbefaler 2 liter om dagen, og du skal ikke drikke for meget kaffe og te. De øvrige 4 tips følger:

Fysikken skal balancere

Det er vigtigt, du holder din krop i gang, derfor skal du motionere. Det hjælper kroppen af med affaldsstoffer og frigiver sunde anti-stress stoffer i hjernen. Motion behøver ikke være intensivt, det kan sagtens bare være en cykeltur eller en længere gåtur, gerne i varieret terræn og i varieret tempo.

Restitution er også vigtigt, og derfor er søvn centralt, fordi din krop restituerer om natten.

Der er studier, der viser at søvnmangel svækker immunforsvaret og giver forhøjet blodtryk.

Det kan være en god idé at slutte dagen af med en bog i stedet for en skærm, som kan gøre det svært af falde i søvn.

Mad og drikke

Det er vigtigt at spise sundt, og en del af det handler om at spise grønt. Grøntsager er sunde og gode for kroppen. Du kan finde inspiration til mange forskellige salater og mad på denne blog om opskrifter: www.madling.dk. Forsøg at tænke grønt ind i alle dine måltider. Du kan fx starte dagen med en lækker smoothie til morgenmad.

Det er også vigtigt at spise varieret og gerne økologisk. Du skal sørge for at veksle mellem forskelligt kød, kylling og fisk. Du kan også tage en kød fri dag. Du bør spise forskellige grøntsager og frugt og supplere med fuldkorn og mejeriprodukter. Du kan finde inspiration til en komplet plan på nettet.