Sådan bliver din krop påvirket af stress

løb

Stress kan være en del af manges hverdag. Vi hører tit om, at folk kan være gået ned med stress, og du har måske også selv prøvet at have det tæt inde på livet, uanset om det må gælde dit eget eller nogle, du har nær.

Også selvom stress i sig selv er en forsvarsmekanisme, som din krop laver, for at du kan klare dig bedre under pres og for at træffe bedre beslutninger, kan det gå hen og blive et stort problem over længere tid, hvis det ikke går over med det samme.

Læs mere her om, hvordan din krop påvirkes af stress.

Mentalt, men også fysisk

De fleste tænker nok, at stress bare er noget, vi går rundt og tror, at vi har oppe i hovedet. Desværre er det ikke så simpelt, også selvom det ville være dejligt, hvis det var det.

Stress er nemlig ikke kun noget, som vi har i vores hoved – derimod findes det også i vores krop, og du kan tydeligt mærke, når du er udsat for det.

Det kan betyde, at din søvn om natten bliver værre eller mere urolig, også selvom du er dødtræt i dine hverdage og generelt har en følelse af mangel på energi.

Det kan være en god idé at mærke efter en gang imellem, for at tjekke, om du skulle have fået nogle symptomer på stress, før det udvikler sig til noget, som varer lang tid. I værste tilfælde kan du få det kronisk, hvor det kan tage dig lang tid at komme ud af igen, og du bliver måske nødt til at sige din beskæftigelse op.

yoga

Stress kan have mange årsager

Der er mange ting, som du kan gøre for at undgå stress, og én af de ting, er at kende dens årsager.

Hvor kommer den fra? Mange tænker nok, at pres på arbejdet eller overarbejde kan tage hele skylden for det, men det er ikke altid tilfældet.

Du kan nogle gange opleve, at du arbejder helt normalt, men at du stadig føler dig stresset uden nogen grund.

Det kan måske have noget at gøre med din livsstil, hvilket du heldigvis forholdsvist let kan lave om på.

Hvis du går for sent i seng og står for tidligt op, kan det være en af grundene til, at du kan få stress. Det kan også være, at du ikke får slappet nok af eller spist rigtigt.

Tænk over alle dine vaner i hverdagen, og om de godt kunne være med til at give dig stress i et eller andet omfang. Det behøver ikke at være vildt meget, det kan bare være en lille smule. De fleste mennesker, vil nok støde på et par ting, der kan give dem stress, hvis de tænker over det.

Hvad kan du gøre?

Bare rolig, der er stadig mange ting at gøre mod stress. Hvis du allerede har det, kan det være en god idé at søge hjælp for at komme det til livs og at forebygge unødvendig eller længerevarende stress i fremtiden.

Læs mere her for at undersøge dine muligheder i forhold til at slippe af med stress.