Er efterskole noget for dig?

Går du rundt og spekulerer på, hvad du skal efter folkeskolen? Mange tager turen videre til gymnasiet med det samme, men det kan sagtens være, at du ikke helt føler dig klar endnu eller gerne vil prøve noget andet inden. Uanset hvad grunden måtte være, så er et år på efterskole måske noget for dig. I denne oversigt får du indblik i, hvad et efterskoleophold kan gøre for dig.

Hvorfor tage på efterskole?

Uanset om du vælger at tage på springgymnastik efterskole jylland, musikefterskole på Sjælland eller sportsefterskole på Fyn, så er der masser af fantastiske oplevelser der venter dig på en efterskole. Det er en gylden mulighed for dig at komme ud og prøve dig selv af – både fagligt og socialt – som folkeskolen eller gymnasiet ikke kan. Du får lov til at kaste dig ud i aktiviteter, som interesserer dig og måske får du et indblik i hvad du vil arbejde med senere. Og hvis ikke, så er det stadig al tiden værd.

Venskaber for livet

Når du starter på efterskole, er du måske en smule nervøs. Men bare rolig, det er helt normalt og du er ikke den eneste, der har det sådan. Og det er netop i sådanne situationer, at de bedste venskaber formes. En efterskole er et nyt spændende sted og folk finder hurtigt hinanden for støtte i den første tid. Det giver grobund for fantastiske venskaber, som varer i mange år efter og måske endda et helt liv. Du kan altså ikke bede om bedre venner end dem som du kommer til at møde på efterskole.

Noget for enhver smag

Der er mange efterskoler, som hver tilbyder noget særligt. Så om du er til sport, kunst, sang eller medier, så er der en efterskole, som specialiserer sig i noget som du er god til, synes er spændende eller gerne vil prøve kræfter med.