Når leg bliver til læring

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på, hvordan man kan sammenkoble leg og læring. Det har resulteret i mange forskellige former for legetøj, der kan bidrage til at lære barnet vigtige egenskaber, som kan bruges resten af livet.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan læring gennem leg kan blive dit barns nye og foretrukne beskæftigelse i hverdagen. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for nogle konkrete eksempler, som i høj grad sammenkobler leg og læring.

Det rigtige legetøj er essentielt

Hvis barnet skal lære gennem legen, så kræves det, at det først og fremmest er det rigtige legetøj, der bliver brugt. Det kunne eksempelvis være et stykke legetøj fra mærket, bObles, som du kan shop nu lige her.

Legetøjet fra dette mærke er fremstillet således, at det formår at kombinere et lærende element med det underholdende. For eksempel er der forskellige former for legetøj, som kan bruges til at træne barnets motorik – uden barnet ved, at der sker. På denne måde kan barnet lære at styrke forholdet mellem hjerne og bevægelse gennem leg – men samtidig lære vigtige egenskaber, der kan bruges resten af livet.

Legetøj, der styrker bevægeligheden hos barnet

Der er eksempelvis flere forskellige former for legetøj, der kan bruges til at styrke barnets bevægelighed. Et konkret eksempel kan være en trædesten, som barnet kan bruge til at træne sin balance på. Balance er noget af det vigtigste at lære i en tidlig alder. Det hænger i høj grad sammen med, at masser af former for leg indebærer, at man kan balancere. Det er derfor også noget, der kommer til at styrke de sociale kompetencer i fremtiden.

Leg gennem læring er et relativt nyt fænomen i Danmark, men det er helt sikkert et fænomen, som er kommet for at blive.