Efterårsaktiviteter du kan lave med din datter

Efteråret bringer ikke bare en masse smukke farver med sig, men også en lang liste af ting, der kan styrke mor og datter båndet. Naturen er jeres legeplads og spisekammer i denne årstid, hvor mange råvarer synger på sidste vers mens andre først er begyndt at komme frem.

 

Så træk din datter i hendes pigeflyverdragt og tag på eventyr i naturen.

 

Til kunstneren

Hvis du og din datter nyder at lave kunst og kreativitet sammen, er efterårsbladene det perfekte medium til en collage. Køb et lærred og plastrer det til i en eksplosion af røde og gule farver.

 

Er I mere til 3d kunst i form af skulpturer, kan I finde en masse flotte nedfaldsgrene, nøddeskaller og grankogler ude i skovbunden, som giver sjove former.

 

Til kokken

Efteråret er den dejligste årstid til at gå ud og sanke i naturen. Først og fremmest kan I finde svampe, som spiller hovedrollen i et hav af lækre retter. De kan ristet, syltes og stuves. Nogle af de mest populære spisesvampe, som I kan finde i de danske skove, er Carl Johan og kantareller.

 

Snup jer en hat fuld af kantareller og kog dem op med noget fløde. Flødesvampene bliver lagt på et stykke ristet, hvidt brød, og gør sig som den vildeste frokost.

 

Efteråret er også sæson for meget jagt. Det er en gammel skik, at jagten fungerer som en far og søn aktivitet. Hvorfor skulle den ikke også kunne fungere mellem mor og datter?

 

Halloween

Ikke alt behøver at handle om naturen. Oktober måned er tid til halloween. Selvom du nu er voksen, bliver man aldrig for gammel til at klæde sig ud og gå fra dør til dør med sin lille datter for at rasle. Det bliver et minde I aldrig vil glemme.