Konfirmationssæsonen er over os

Så er det snart tid til, at konfirmationssæsonen går i gang. Konfirmationen er en stor dag for enhver teenager, der skal konfirmeres. Før i tiden har det været et stort øjeblik, fordi man skulle bekræfte sin kristne tro. I det danske samfund nu, hvor de fleste ikke går helt så meget op i kristendommen, er det nok mere ideen om, at man anses for at komme i de voksnes rækker.

Der er mange ting, man skal have styr på, når man skal holde konfirmation, hvilket de fleste vil mene, er meget uoverskueligt. Skal dit første barn konfirmeres og har du brug for hjælp til, hvad I skal have styr på, så kommer der her en kort guide:

Tøjet
Traditionelt set har pigerne en hvid kjole på, mens det for drengene er noget mere flydende. Begge parter er dog altid stadset ud i det fineste pus. De er midtpunktet på dagen, så hvorfor ikke gøre noget ud af det. Selvom det virker til at være vigtigt at se godt ud, når man skal konfirmeres, så er det vigtigere, at konfirmanden føler sig tilpas i tøjet. Det er en lang dag for konfirmanden, og det kommer til at føles som en uendelig lang dag, hvis de ikke finder deres tøj behageligt.

Sted, samt mad og drikke
Stedet, hvor konfirmationen skal holdes, kræver også nogle overvejelser. Skal det være hjemme hos jer selv, eller skal I leje et lokale? Derudover skal I også finde ud af, hvad menuen skal stå på. Det er konfirmandens dag, så hvorfor ikke lade dem blive en stor del af beslutningerne? Det ville i hvert fald være umådelig tosset at servere en masse mad, som konfirmanden overhovedet ikke kan lide. Skal I selv lave maden, bestiller I det hele ude, eller laver I noget af det selv? Det er helt op til jer og jeres budget.

Pynt
Til sidst er pynten til konfirmationen vigtig at have på plads. Hvilke farver kører I i? Skal det være blåt, lyserødt, eller noget helt andet? Det er nemmere at vælge et farvetema først, og derefter finde festartikler, som passer dertil. Når først farven er valgt, er det med at finde pynt, som for eksempel balloner, dug, servietter, konfetti, bordkort og meget mere i den rigtige farve. I kan blandt andet kigge på all4party.dk, hvor de har ufattelig mange festartikler.