Husk altid børnene i skilsmissen

familie

Hvis du og din partner står midt i en skilsmisse, er det selvfølgelig vigtigt, at I passer på jer selv og hinanden, men det er især vigtigt, at I også husker på børnene, som faktisk kan blive mere påvirkede end skilsmissen, end man lige skulle tro – og det er ikke altid så nemt at gennemskue, hvad der er tilfældet, når man selv har meget at se til. Børnene har typisk ikke meget at skulle have sagt, når det komme til skilsmisse, da det ofte drejer sig om forældrenes indbyrdes forhold, og om dette giver mening at fortsætte. Men det er vigtigt, at man inddrager børnene og taler med dem. Her kan man eksempelvis benytte sig af børnesamtaler, som er et rigtig godt værktøj til håndtering af forældrenes skilsmisse.

I en travl hverdag kan det hele gå lidt for hurtigt

Når man går igennem en skilsmisse, og samtidig også har den travle hverdag, som skal passes på samme vilkår, som man plejer, så kan det netop ske, at børnene bliver lidt glemt. Man tænker jo umiddelbart, at en skilsmisse er noget, der sker mellem to mennesker, som af den ene eller anden grund ikke skal være sammen mere – men børnene er også en kæmpe del af det. Så selvom det hele går lidt travlt, så er det vigtigt, at man lige stopper op en gang imellem og sikrer sig, at børnene ikke går rundt og er alt for prægede af det, der sker. Og hvis de er, så gør man selvfølgelig noget ved det.

mobning

Det kan være svært at aflæse humør

De fleste forældre vil naturligvis sige, at de kender deres børn og ved med sikkerhed, hvilket humør de er. Det er sikkert også rigtigt, og i mange tilfælde vil det være nemt at mærke på børnene, hvad de føler. Men nogle gange kan det også være svært at regne ud, hvad børnene tænker – særligt hvis de i forvejen har gået med tankerne om skilsmissen selv. Så hvis man er bare den mindste i tvivl om, hvordan barnet har det, og ja såmænd også hvis man ikke er, så er det en rigtig god ide at vise, at man er der for barnet, og at man altid vil snakke om det. Her kan man eventuelt bruge børnesamtaler, hvis man oplever det som et stort problem.

Benyt jer af børnesamtaler

Der er mange børn, som tackler forældrenes skilsmisse forholdsvis stille og roligt, og så er der naturligvis også dem, som oplever flere problemer med det. Det kan eventuelt skyldes, at forældrene ikke har gjort nok for at vise børnene, at det hele nok skal gå, og at de selvfølgelig har haft børnene med i tankerne. Hvis man oplever, at børnene har det svært med skilsmissen, kan man benytte sig af børnesamtaler. Med børnesamtaler får man nemlig et rum, hvor man trygt og sikkert kan få snakket tingene igennem, og få forklaret det, der skal forklares. Det kan være til stor hjælp for børnene, og i sidste ende bidrager det jo til, at I allesammen kommer godt igennem denne skilsmisse.