Det kan du lave med dine børn i Odense

Har du et hul i kalenderen, som du gerne vil have stemplet som familiedag? Så får du her nogle gode tips til at arrangere familieudflugt til Danmarks tredjestørste by. Her er mange familievenlige aktiviteter, som I kan få søndagen til at gå med. Søger du mere inspiration, kan du desuden læse mere om, hvad der sker i Odense på byens netavis.

Kom tæt på dyrene i Odense Zoo

Næsten uanset hvor gamle dine børn er, kan en tur i zoologisk have være rammerne for en rigtig hyggelig dag. Der er mange dyr at blive optaget af og se på nært hold. I kan nogle gange se f.eks. søløverne blive fodret. Det kan give anledning til mange gode snakke om dyreliv, og I kan læse mere om de forskellige rundt omkring i dyreparken.

Melder sulten eller tørsten sig, er der flere boder og restauranter, men I har også mulighed for at tage jeres egne madpakker med.

Gå på opdagelse i H. C. Andersens univers

Odense er byen, hvor H. C. Andersen levede sit liv. Både H. C. Andersens hus og barndomshjem kan I besøge og tage på tur i fortiden. Disse to steder giver jer indblik i hans liv og fortællinger, og i hans hus finder I en interaktiv eventyrudstilling. Gå på jagt i byen efter statuen af forfatteren. Slut turen af med at gå en tur i H. C. Andersen Haven, som også bliver kaldt Eventyrhaven, og nyd den smukke natur. Det er oplagt, især hvis dine børn er vokset op med hans fortællinger.

Besøg Danmarks Jernbanemuseum

Er dit barn helt opslugt af toge, kan det være en god idé at tage forbi et museum, som er fyldt med dem. I kan sidde i vognene og blive fyldt med viden om den danske jernbane. Der er mange aktiviteter for børn som f.eks. den lille banegård og legeområder.