Når storken kommer… Sådan holder du det perfekte baby shower!

Når en baby er på vej, er forældrene ikke de eneste, der er begejstrede og fulde af forventning til det lille mirakel. De fremtidige søskende, bedsteforældre, tanter, onkler og andre kære vil også være mere end ivrige efter at byde det nyeste medlem af familien velkommen.

Et baby shower er en af de mest traditionelle måder, hvorpå dine kære samles for at udtrykke deres kærlighed og store glæde ved graviditeten. Det er en anledning, hvor venner og familie kan hygge sig med de vordende forældre og bade dem med gaver, kærlighed og gode ønsker før fødslen – deraf det lidt særlige navn baby shower.

Læs videre for at blive inspireret af et par gode idéer til et hyggeligt baby shower, så du kan skabe en uforglemmelig dag for både den kommende mor og alle gæsterne!

Hvornår?

Der er ingen faste regler, der bestemmer, hvornår man bør eller skal afholde et baby shower. De fleste baby showers bliver dog lagt cirka seks til otte uger før, moderen er sat til at føde. Her begynder terminen og babyens ankomst nemlig at komme tæt på, og her kender man muligvis også til barnets køn og navn, så gaver og lege kan målrettes efter dette.

Hvis baby showeret skal være en overraskelse for den vordende mor, kan du i smug forsøge at lave en aftale med hendes partner eller nære familie. Arrangementet kan med fordel holdes i en weekend, så flest muligt har plads i kalenderen til at deltage.

Hvem?

Traditionelt set har baby showeret været forbeholdt for moderens kvindelige familiemedlemmer og veninder, men i de seneste år er denne norm langsomt blevet blødt op. I dag er det nemlig mere acceptabelt, og endda forventeligt, at faderen deltager aktivt i graviditetens forløb, og derfor giver det også mening, at faderen, og dennes venner, kan have en rolle i baby showeret.

Den konkrete gæsteliste for hvert enkelt baby shower er naturligvis forskellig. Den nære familie bør naturligvis inviteres, og herefter bør du tænke i alle de forskellige sociale cirkler, moderen er en del af; nye og gamle veninder, kollegaer osv.

Hvor?

Den rette lokation for et baby shower afhænger af flere forskellige ting, men først og fremmest arrangementets størrelse. Hvis det er et mindre, intimt baby shower, kan det give god mening at holde festen hjemme hos moderen, da hun nok vil føle sig mest hjemme, tryg og tilpas her. Hvis gæstelisten har vokset sig for stor til moderens hjem, kan I også mødes et mere offentligt sted såsom i en park, på en cafe eller i et lejet festlokale alt efter sæson og budget.