Guide: Dit barns første fødselsdag?

Dit barn bliver ét år, hvilket betyder, at første fødselsdag skal fejres. Det må siges at være en speciel dag for jer forældre. Mangler I inspiration til, hvordan tiden op til samt selve fødselsdagen, skal forløbe? Måske denne guide kan være behjælpelig.

I har besluttet, at den store dag skal fejres med familie og nære venner. Det første I kan gøre er derfor at lave kreative og indbydende invitationer, så jeres omgangskreds kan få sat et stort kryds og være med til at fejre jeres lille vidunder. Herefter kan I tage stilling til, om der skal bages fødselsdagsboller eller en sjov kage. Og til sidst, men ikke mindst: Fødselsdagsgaven. Både gaven fra jer som forældre, men også ønskesedlen til de inviterede. Det kan eventuelt være en idé at starte med at få ønskesedlen skrevet, så den er i hus.

Når legetøj både er sjovt og praktisk

Det kan måske være svært at komme på, hvad jeres barn/børn skal have i fødselsdagsgave. Der findes et hav af inspiration og muligheder på nettet. I kan eksempelvis søge på tøj, hvis det er det, I vil give. Eller derimod legetøj for børn, hvis det er i den grøft, I tænker. Der findes en masse forskelligt legetøj. Det gode ved meget legetøj er, at man kan forbinde det med læring. Derved kan børn altså have det sjovt med sit legetøj samtidig med, at deres sanser og færdigheder kan udvikles. Det kan eksempelvis være legetøj med lyde eller farver, eller måske ”gå vogne”, så den færdighed kan trænes. Muligheder er mange!

Opbevaring til legetøj

Legetøj kan dog også fylde meget. Hvis I eksempelvis har et mindre hjem, hvor pladsen ikke er størst, kan I tænke kreativitet i forhold til opbevaring af legetøjet. Det kan være opbevaring, som er legetøj i sig selv? Eller smarte kasser, som kan pynte ind i jeres indretning.