Derfor er en fagforening guld værd

Hvad end du er i arbejde, fritidsjobber, studerende eller ledig, er det en rigtig god idé at være medlem af en fagforening. En fagforening hjælper dig på adskillige måder igennem hele dit arbejdsliv. I denne guide kan du læse mere om, hvad en fagforening kan gøre for dig, og hvorfor det er guld værd at være medlem af en.

Kombinér fagforening med a-kasse

Forskellen på en fagforening og en a-kasse kan være svær at gennemskue, derfor får du her en kort forklaring: Fagforeningen står klar til at hjælpe dig med alt inden for juridisk sikkerhed, såsom hvis du oplever på arbejdspladsen. A-kassen er derimod en økonomisk sikkerhed, der yder dagpenge, sygedagpenge, dagpenge under barsel med videre i tilfælde af, at du bliver opsagt eller af anden årsag bliver ledig.

Nogle fagforeninger tilbyder tilmed a-kasse, og det er smart at være medlem af begge, hvis du vil være sikret på bedst mulige vis. Når du skal finde den bedste fagforening, kan du med fordel tage et kig på forbrugernes anmeldelser.

Hjælp til at tackle udfordringer på jobbet

Uoverensstemmelser med din arbejdsgiver, tegn på stress, forringede arbejdsvilkår eller en kontrakt, der ikke er i overensstemmelse med loven – alt dette er juridiske problematikker, som kan gøre det meget svært for dig at møde op på arbejde i godt humør – og sådan skal det ikke være. Derfor står fagforeningen klar til at hjælpe dig med at tackle disse udfordringer, så du kan finde glæden tilbage ved dit arbejde.

Kurser og rådgivning i tilfælde af ledighed

Har du sagt op, er du blevet opsagt, eller kan du bare ikke finde det rette job efter endt uddannelse? Så er det guld værd at være medlem af en fagforening. De tilbyder kurser, arrangementer og kompetent rådgivning, så du kan tilegne dig en masse nye kompetencer, der styrker dit CV.