Sådan bliver du mere sikker i cykeltrafikken

Det kan føles som lidt af en jungle, hvis du er ny i cykeltrafikken. Eller måske er du begyndt at cykle igen efter en lang pause. Uanset hvad grunden måtte være, er det vigtigt at vide hvordan man holder sig fra uheld som cyklist. I denne oversigt kan du læse om hvordan du opnår netop dette.

Vær synlig i de mørke måneder

Når vinteren melder sit indtog og dagene bliver kortere, er det ekstra vigtigt, at bilister og cyklister kan få øje på dig. Derfor bør du investere i et par gode cykellygter, så du bliver synlig. Du kan find dine cykellygter på linket eller i din lokale cykelforretning. Et par gode reflekser på hjulene og dit tøj hjælper også bilister med at få øje på dig.

Hav styr på udstyret

For at du kan køre sikkert i cykeltrafikken, skal din cykel fungere optimalt. Det dur ikke, at kæden pludselig hopper af eller at bremserne ikke fungerer som de plejer. Derfor bør du være opmærksom på eventuelle problemer med cyklen og fikse dem så hurtigt som muligt.

Husk cykelhjelmen

Noget af det vigtigste udstyr – udover cyklen – er en god cykelhjelm som passer godt til dig. Mange styrt på cyklen resulterer i skader på hovedet. Derfor er det enormt vigtigt, at du investerer i en cykelhjelm, som passer godt til dit hoved og som rent faktisk yder god beskyttelse. Der findes en masse forskellige modeller derude, så du kan garanteret finde den rigtige til dig.

Gode huskeregler i cykeltrafikken

Hvis du er rusten i cykeltrafikken, er det en god idé at læse om på reglerne og at du har styr på de forskellige tegn for ‘stop’, ‘højre’ og ‘venstre’. Så bliver du ikke taget på sengen, når en cyklist pludselig stopper op. På den måde skal du og din cykel nok komme sikkert igennem trafikken.