Sådan får du gang i forholdet igen

De fleste par, der har været sammen i mange år, kan nikke genkendende til, at på et eller andet tidspunkt kan man godt komme til at miste noget af interessen for  hinanden. Det betyder ikke, at man ikke stadig elsker hinanden, men det er de færreste, der bliver ved med at have det som om de er nyforelskede. Det er i denne periode, at rigtig mange par går fra hinanden, fordi de tror, at de ikke elsker hinanden mere. Men det er faktisk ikke rigtig. Nogle gange så handler det bare om at gøre nogle ting, så man finder tilbage til det nyforelskede stadie. Hvis du også sidder i et parforhold, hvor du måske har glemt, hvorfor I egentlig blev forelskede i første omgang, så har vi lavet en lille guide til, hvordan I kan finde forelskelsen igen. 

Parterapi

Der er rigtig mange ting, som man kan gøre selv, for at finde kærligheden i sit forhold igen. Men nogle gange må man også bare acceptere, at man ikke kan klare det selv og i stedet søge professionel hjælp. Holger Spanggaard tilbyder samtaler i København til netop de par, hvor det er blevet så svært, at man ikke kan se, hvordan man skal kunne løse det selv. Her er parterapi en rigtig god ide, for bare fordi at man ikke selv kan se løsningen på sine problemer, betyder det ikke, at der ikke er en god løsning på det. Det kan nemlig være rigtig svært selv at se, hvad problemet er, når man står midt i det, og der er en masse følelser involveret. Så kan det være rigtig rart at få hjælp fra en udefra, der både har masser af erfaring inden for området, men som også kan se det fra et perspektiv udefra. Derfor skal man absolut ikke være bange for at søge hjælp i form af parterapi, hvis man tror, at det ville kunne hjælpe. 

Date night

En af de ting, der oftest går galt er, at man glemmer at gøre nogle af de sjove og hyggelige ting, som man var så god til at gøre i starten. Når man er nyforelsket, så er det ikke svært at huske at invitere hinanden ud at spise eller ud at gå en tur, fordi man egentlig bare har lyst til at være sammen med hinanden hele tiden. Det kommer helt naturligt. Men efter et stykke tid kan man godt komme til at glemme at gøre nogle af de ting sammen. Det kan være, at der er kommet et par børn ind i billedet i mellemtiden, eller der er sat fart på karrieren, og så kan man hurtig komme til at glemme hinanden. Der er ikke noget galt i, at man ikke tager lige så meget ud at spise eller laver andre hyggelige ting, som man gjorde i starten, men det er stadig en god ide at gøre det en gang imellem. Derfor kan det være en rigtig god ide at aftale en aften om ugen, hvor man laver noget sammen. Som for eksempel at tage ud at spise sammen, men det kan også bare være at gå en lang tur sammen. Lige meget hvad så er det vigtigt, at man bliver ved med at huske at lave ting sammen. 

Kommunikation

En af de største grunde til at par går fra hinanden er manglende kommunikation. Selvom man nogle gange godt kan føle, at den anden person kan se lige præcis, hvad man tænker og godt kunne tænke sig nårsomhelst, så er det sjældent sådan det er. Derfor er det også bare virkelig vigtigt, at man kommunikerer med hinanden. Hvis der er noget, der går en på, så er det meget bedre at snakke med hinanden om det, i stedet for at gå med det og holde det inde. Ofte så vokser det sig nemlig bare større, hvis man går med det selv. Derudover så giver man heller ikke sin partner nogen mulighed for at lave om på det, for det kan være svært at vide, hvad man skal lave om, hvis man ikke ved, at der er et problem i første omgang.