Du kan søge om erstatning ved uberettiget anholdelse

Erstatning ved uberettiget anholdelse

Ikke alle er klar over det, men det er faktisk muligt at søge om erstatning, hvis man har været uberettiget anholdt. Det vil sige, at du kan få en erstatning, hvis du har været anholdt, uden at det fører til en konkret tiltale eller fængsling.

Det er ikke alle sager, der rent faktisk ender med at give en erstatning, men ofte er det værd at give det et forsøg. Det kan nemlig sagtens ende med, at det falder ud til din fordel – det er der nemlig en del erstatningssager, der gør.

Som regel vil det dog kræve, at du har været anholdt i en længere periode. Har du f.eks. blot være anholdt i et par minutter, er det næppe noget, der vil kunne laves en erstatningssag ud af.

Det er en god idé at få hjælp

Hvis du har været uberettiget anholdt, og har et ønske om at søge om erstatning, er det en god idé at få hjælp til det. Det er nemlig ikke altid nemt at få disse sager til at falde ud til din fordel.

Ved at alliere dig med en advokat, vil du derfor øge dine chancer for, at du ender med at få en erstatning. Selv i tilfælde af, at du har allieret dig med en advokat, kan du dog ikke vide dig helt sikker på at få en erstatning.

Som der også er givet udtryk for før, så er det dog værd at give det et skud. Det værste, der kan ske er, at du ikke får en erstatning. Derfor skal man ikke være bekymret for, at det kan få konsekvenser.

Mange får ikke søgt om erstatning

Der er rigtig mange, der ikke får søgt om erstatning, hvis de har været uberettiget anholdt. Det kan der være op til flere grunde til, men i de fleste tilfælde handler det om, at de ikke er klar over, at de faktisk har krav på en erstatning.

I andre tilfælde handler det om, at de føler, at de får svært ved at vinde sagen, hvorfor de ikke mener, at det kan betale sig at forsøge. Begge dele er dog ærgerligt, da der faktisk er gode chancer for at blive tildelt en erstatning.

Er der tale om en kortvarig, men dog uberettiget anholdelse, skal man dog ikke forvente, at der vil være tale om en stor erstatning. Det ændrer dog ikke på det faktum, at det er værd at søge om at få denne erstatning udbetalt.

Uberettiget fængsling kan også give erstatning

Det er ikke kun i tilfælde af, at du har været uberettiget anholdt, at du kan få en erstatning. Det kan du også, hvis du har været uberettiget fængslet. 

Faktisk er der ofte en bedre chance for at få en stor erstatning, hvis du har siddet bag tremmer, uden at det har haft noget på sig. Hvis det er tilfældet, skal du derfor ikke tøve med at finde en dygtig advokat, der kan hjælpe dig med at føre din sag.