Sådan vælger du det rigtige hundehalsbånd til din hund

Efteråret er over os, og de danske skove er allerede pyntet i brændende orange og gule farver. Det kalder på hygge omkring kaminen og lange gåture i skoven. Og hvem er bedre at gå tur med end din bedste ven, der elsker at boltre sig i de nedfaldne blade og snuse rundt i skovbunden? Og ligesom vi mennesker skal have de rigtige sko på til lange gåture, skal din hund selvfølgelig også have det rigtige udstyr og ikke mindst det rigtige hundehalsbånd.

Komfort og pasform

Når man er på udkig efter et nyt halsbånd til sin hund, kan man med fordel se på, hvad halsbåndet skal bruges til og størrelsen på sin hund. Halsbåndet skal passe til hunden, så det ikke strammer om hundens hals, og det må heller ikke sidde for løst, så det kan glide af.

Hvis man er på udkig efter et halsbånd til lange gåture, kan man med fordel se på, om hunden har tendens til at trække, da det så kan være en fordel med en sele. Her findes der også et hav af forskellige typer, men her er et par ting, man med fordel kan se på, når man skal vælge sele:

  • Lægger selen pres på hundens bryst?

  • Sidder den korrekt, så den ikke kan glide op til hundens hals?

  • Strammer den nogen steder på hunden?

Udseende og udtryk

Udover at halsbåndet selvfølgelig skal passe til hunden og være behageligt for hunden at have på, kan man også se på hvilket udtryk og udseende, man er på jagt efter. Der findes igen mange typer af halsbånd med forskelligt udseende og i forskellige materialer. Skal halsbåndet se råt ud med nitter og glitrende sten, eller skal det være mere nuttet med fine farver og eventuelt med et ternet tørklæde i? Kun fantasien sætter grænser.