Tips til dig, der skal købe en elcykel

En elcykel er en utrolig smart opfindelse. Man slipper for at kæmpe med modvind, og kan cykle længere på kortere tid. I dag findes der mange forskellige modeller af elcykler, de kan både fås med front- og centermotor. Prisen på elcykler kan ligge i den dyre ende, men du kan være heldig at finde nogle på tilbud. Så ønsker du at købe en elcykel, men synes du alle mulighederne er svære at finde rundt i? Så kommer der her et par tips til køb af elcykel. Et sted at starte kunne være at søge på, elcykel med centermotor tilbud, og se hvad der kommer frem.

Skal det være med frontmotor?

Når du skal købe en elcykel, skal du først og fremmest vælge om den skal være med front- eller centermotor. Men hvad betyder det egentlig? På en elcykel med frontmotor, sidder motoren i forhjulet. Det betyder at forhjulet er en del tungere end på en almindelige cykel, hvilket man skal være opmærksom på, når man skal dreje. Motoren går i gang, når du træder i pedalerne. Du kan indstille hastigheden, så uanset om du træder let eller hårdt i pedalerne, vel det kun køre efter den hastighed, du har sat den til.

Eller centermotor?

Hvis du er på udkig efter en elcykel med centermotor på tilbud, er der også ting du skal være opmærksom på. På en elcykel med centermotor sidder motoren nede ved pedalerne. En elcykel med centermotor, kan godt være en del dyrere end en med frontmotor, de kan dog sagtens findes på tilbud. Centermotorens kraft er tilpasset efter, hvor hårdt du træder i pedalerne, hvilke betyder at man selv skal yde, for at få hjælp af motoren. Uanset om du søger en elcykel med centermotor på tilbud, eller en med frontmotor er det vigtigste, at den passer til dig.