Disse fire ting skal være i fokus, når du vælger ejendomsmægler

Ejendomsmægler Støvring

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at vælge den rette ejendomsmægler. Hvis du skal sælge din bolig, skal du derfor være indstillet på, at det kan være vanskeligt at vælge mellem de mange mæglere.

Er det første gang, du skal vælge en ejendomsmægler, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal fokusere på. Heldigvis er du landet det rette sted, da du herunder kan blive klogere på dette, hvilket kan gøre dit valg lettere.

1. Solgt eller gratis

Først og fremmest bør du gå efter en mægler, der arbejder efter ‘Solgt eller gratis’-konceptet. Det sikrer nemlig, at du ikke skal betale den valgte ejendomsmægler, hvis din bolig ikke bliver solgt. Sådan forholder det sig ikke, hvis de ikke har dette koncept.

Der er flere og flere mæglere, der vælger at arbejde med afsæt i dette koncept, men bestemt ikke alle. Derfor er det fortsat noget, der skal være i fokus, når man skal vælge, da man ikke kan vide sig sikker på, at ejendomsmægleren tilbyder dette.

2. Erfaring med lokalområdet

Det er altid en god idé at vælge en mægler, der har stor erfaring med det område, hvor din bolig ligger. Hvis du vælger en mægler, der før har solgt en lang række boliger i det område, hvor din bolig ligger, giver det naturligvis bedre forudsætninger for dig.

Hvis du skal sælge en bolig i Støvring, skal du derfor finde en ejendomsmægler i Støvring, der har stor erfaring med dit konkrete område. Det er naturligvis noget, der også gør sig gældende, hvis boligen ligger på Amager eller i en lille sønderjysk landsby.

3. Anmeldelser fra tidligere kunder

Når du skal finde ud af, hvilken ejendomsmægler, der skal sælge din bolig, er det en god idé at se nærmere på, hvordan andre kunder har anmeldt dem. Dermed kan du nemlig danne dig et billede af, om det er en ejendomsmægler, der er værd at arbejde med.

Du kan finde anmeldelser flere steder på nettet, hvilket bl.a. omfatter Facebook. Det letteste er dog, at du blot bruger Google til at finde frem til anmeldelser. Desuden er det også en god idé, at du forhører dig i dit netværk, om de har en mægler, de enten kan fraråde eller anbefale.

4. Gennemsnitlig liggetid

Det er ikke alle, der vægter det højt, men der er dog rigtig mange, der mener, at det er vigtigt, at de får solgt deres bolig på kort tid. Er det også er noget, du vægter højt, er det en god idé at tage et kig på, om den gennemsnitlige liggetid, da det fortæller noget om, hvor hurtigt de sælger deres boliger.

Tal som dette kan du finde flere steder. Du kan dog starte med at tage et kig på Boligsiden, hvor du ofte kan finde sådanne tal. Det er dog vigtigt, at du ikke kun vælger ud fra dette, da en lav liggetid f.eks. relativt let kan opnås, hvis man vælger at sætte boligens pris lavt.