Sådan kan et konflikthåndteringskursus hjælpe din organisation

Måske arbejder du i en organisation, hvor i har med mennesker med udfordringer som ADHD, autisme osv. at gøre. Det gør, at der også skal være en stor forståelse for mennesker med de udfordringer, og hvad de udfordringer kan gøre ved hverdagen. For at få en stor forståelse, lægger der i det, at man skal opsøge meget information, så derfor er du ved at overveje, om du skal foreslå, at din organisation skal tage på et konflikthåndtering kursus. Der kan nemlig være enormt mange fordele i at forstå de udfordringer, sådan det bliver lettere at arbejde med dem.

Hvad hjælper sådan et kursus med?

I kurset kan du få hjælp til at fokusere på det enkelte individ, og det kommer til at være det enkelte menneskes behov, der er i centrum ad gangen. Du får også mulighed for at forstå, hvordan du kan hjælpe med stressreduktion, og du kan også bedre lære, hvordan negativ adfærd kan være et tegn på, at individet er overstimuleret. Du får altså mange gode råd til netop at håndtere de svære følelser og forstå, hvordan de opstår.

Svært at regulere følelser

Mennesker med autisme eller ADHD kan have svært ved at håndtere deres følelser, og derfor kan det komme ud i uhensigtsmæssig adfærd. Det kan derfor være en stor hjælp for dem og for jer, at i kan spotte det og være en støtte i den proces. Her kan i hjælpe med nedtrappende adfærd sådan det enkelte individ også får en bedre oplevelse i at være i de ubehagelige følelser. Herved får individet også en oplevelse af at blive forstået og rummet på en bedre måde. Det er en god idé at afhjælpe de ting, der kan trigger det sådan så, at individet ikke på samme måde kommer i det røde felt og har det bedre.